Om klubben

Vi är en liten grupp som drivs av tränare och föräldrar. Klubben bildades 2009 då verksamheten för funktionshindrade hotades av nedläggning efter att i många år ha drivits av studieförbund i samma lokal och med samma tränare.

Om verksamheten

Vi bedriver anpassad judoträning för funktionshindrade barn och ungdomar. Målgruppen är ca 5-15 år och flera typer av funktionshinder förekommer (NPF, utvecklingsstörning, rörelsehinder, synskada). Man brottas knästående. En stor del av träningen består av allsidig uppvärmningsgymnastik och lekar.

Sedan början av 2012 tar vi också emot barn 5-10 år utan funktionshinder för samma typ av träning.

Från och med höstterminen 2015 är träningen integrerad, dvs alla tränar tillsammans.

Tid och plats

Vi tränar onsdagar kl 17-18 i Huddingehallens judorum, med uppehåll vid skollov och helger.

Avgifter

Medlemsavgift är 50 kr/år och vi ser gärna flera familjemedlemmar, assistenter etc som medlemmar. Träningsavgiften är 300 kr/termin. Vi har bankgironummer 434-7647.

Våra träningsregler

Säkerheten främst - reglerna hittar du här.

Graderingssystemet

Reglerna för graderingssystemet (bältesfärger) finns här.

Svårt att knyta bältet?

Nalle visar hur det går till här.

Vi samarbetar med Vasastans Handikappjudoklubb.

Vill du lära dig mer...

...om judo, poängberäkning, domartermer mm?

Håll utkik på hemsidan efter inbjudan till nästa funktionärskurs. I väntan på den:

Läs under rubriken "Judo" på Svenska Handikappidrottsförbundets hemsida, som du hittar här.

Uppdaterad: 22 MAR 2017 21:41 Skribent: Anita Lapidus

Postadress: